Facebook
HLEDÁNÍ               DNES JE 15.8.2018
ZAREGISTRUJTE SE    |    ZAPOMNĚLA JSTE HESLO ?

JMÉNO         HESLO  

DÍKY REGISTRACI ZÍSKÁTE MOŽNOST PŘISPÍVAT DO DISKUZÍ A POKLÁDAT OTÁZKY V PORADNÁCH
Elektronické Miminko zakoupíte zde
Elektronické Auto4drive zakoupíte zde

HARFA ZAHAJUJE PRÁZDNINY BRITSKÝM HUMOREM

Letos se už posedmé otevírá v pražském Obchodním centru Galerie Harfa na střeše divadelní scéna. Zahajuje už 1. července a o dva dny později se...
Celý článek

PŘÍBĚH ZTRACENÉ HOLČIČKY

Rozvody, rozchody, stěhování, hádky, odmlčení, žaloby, únosy, úmrtí, úspěchy, propady, staré účty, nové naděje, sliby a jejich porušování – to...
Celý článek

OSLAVTE DEN SV. PATRIKA IRSKOU TRADICÍ

Irové oslavují den svatého Patrika několikadenním festivalem, který započne 17. března, datem které symbolizuje Patrikovo úmrtí. Věděli jste však,...
Celý článek

FESTIVAL EVOLUTION ZAČÍNÁ 23. BŘEZNA 2018

Přijďte si užít báječný víkend na Festival Evolution, který je zasvěcen zdravému životnímu stylu! Tak schválně, kdy naposledy jste si udělala...
Celý článek

VĚTRNÍKOVÝ DORT - RECEPT

Léto je jako stvořené pro oslavy všeho druhu. Proč se neblýsknout před známými originálním dortem, který v obchodě běžně nekoupíte? Větrníkový dort ohromí nejen oslavence! S naším receptem se určitě podaří.

Recept je cca na 16 porcí

Doba přípravy: asi 80 minut

Doba pečení: asi 20 + 20 minut

Přísady:

Na ovocnou náplň:

• brusinkový kompot (hmotnost po odkapání asi 120 g) • mangový kompot (hmotnost po odkapání asi 230 g) • 2 bal. Dort. želé červeného Dr.Oetker • 3 zarovnané lžíce cukru • 250 ml vody

Na krém: • 2 plátky Želatiny v plátcích Dr.Oetker • 1 lžíce vody • 1 balíček Zlatého klasu Dr.Oetker • 400 ml mléka • 2 zarovnané lžíce cukru • 250 ml smetany ke šlehání • 1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker

Na křehké těsto: • 250 g hladké mouky • 75 g cukru • 1 bal. Vanilínového cukru Dr.Oetker • 200 g změklého másla nebo margarínu

Na odpalované těsto: • 125 ml vody • 75 g másla nebo margarínu • 75 g hladké mouky • špetka soli, 2 vejce

Na ozdobení: • 1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker • 1 zarovnaná lžíce moučkového cukru

Příprava:

Ovoce necháme na sítku odkapat. Želé připravíme s cukrem podle návodu na obalu, ale jen s 250 ml vody. Ovoce vmícháme do želé a necháme vychladnout.

Želatinu necháme nabobtnat s vodou podle návodu na obalu. Zlatý klas uvaříme s mlékem a cukrem podle návodu na obalu. Vymačkané plátky želatiny rozpustíme v horkém Zlatém klasu a za občasného míchání necháme vychladnout.

V míse smícháme mouku s cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme máslo nebo margarín a ručně vypracujeme dohladka. Na dno vymazané formy naneseme 2/3 těsta. Ze zbylého těsta vytvarujeme okraj vysoký asi 2 cm. Na několika místech pomocí vidličky propíchneme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200°C

Horkovzdušná trouba: 180°C

Plynová trouba: stupeň 4

Doba pečení: asi 20 minut

Korpus necháme vychladnout. Poté ho uvolníme z formy a položíme na podnos.

V kastrůlku svaříme vodu s máslem nebo margarínem. Přidáme mouku se solí a vařečkou vymícháme dohladka tak, aby se nelepilo na okraj kastrůlku. Těsto vložíme do mísy. Přidáme vejce a šlehačem vyšleháme dohladka. Na vymazaný plech pomocí dvou kávových lžiček vytvoříme asi 25 hromádek o velikosti vlašského ořechu. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při stejné teplotě asi 20 minut (prvních 15 minut troubu neotvíráme!) Větrníčky necháme vychladnout.

Smetanu se Smeta-fixem vyšleháme do tuha. Vychladlý Zlatý klas vyšleháme a zlehka vmícháme šlehačku. Krém naneseme do cukrářského sáčku a pomocí trubičky vytvoříme do dna větrníků otvor a naplníme je krémem. Ovocnou náplň naneseme na korpus a potřeme zbytkem krému. Na povrch naneseme naplněné větrníčky a dozdobíme polevou rozpuštěnou podle návodu na obalu.

Dort uložíme asi na 2 hodiny do chladničky a před podáváním pocukrujeme.

GALERIE

Galerie


Autor: editor
Vloženo: 10.7.17

MERUŇKOVÝ KOLÁČ

Letní klasika – meruňkový koláč – nemusí být jen z kynutého těsta. V téhle variantě ho upečete rychleji, a také vám vydrží mnohem déle křehký. Ale...
Celý článek

MAGGI VÁNOČNÍ RECEPTOVÁ SOUTĚŽ

Vánoce jsou za dveřmi a mnohé z nás čeká příprava svátečního menu. Nejen Štědrý den, ale i další vánoční svátky chceme prožít s rodinou,...
Celý článek

ŠARLOTA NEMUSÍ BÝT JEN KRÁSNÁ SLEČNA. UPEČTE SI JI DOMA!

Kdo z nás by neznal a někdy neochutnal puding. Teplý s piškotky, vychlazený s ovocem. Vděčné řešení pro bezradnou hospodyňku u poloprázdné ledničky,...
Celý článek

KUCHAŘ POHLREICH PŘITVRDÍ

Kulinářská hvězda z televizního pořadu Ano, šéfe! Zdeněk Pohlreich (52) teď připravuje pokračování svého úspěšného pořadu. Majitelům restaurací se...
Celý článek