Facebook
HLEDÁNÍ               DNES JE 25.4.2018
ZAREGISTRUJTE SE    |    ZAPOMNĚLA JSTE HESLO ?

JMÉNO         HESLO  

DÍKY REGISTRACI ZÍSKÁTE MOŽNOST PŘISPÍVAT DO DISKUZÍ A POKLÁDAT OTÁZKY V PORADNÁCH
Elektronické Miminko zakoupíte zde
Elektronické Auto4drive zakoupíte zde

PŘÍBĚH ZTRACENÉ HOLČIČKY

Rozvody, rozchody, stěhování, hádky, odmlčení, žaloby, únosy, úmrtí, úspěchy, propady, staré účty, nové naděje, sliby a jejich porušování – to...
Celý článek

JAKÝ JE PŘÍBĚH VAŠÍ SNÍDANĚ?

Snídaně je základem naší fyzické i duševní kondice, měla by totiž dodat přibližně čtvrtinu denní potřeby energie. Nestíháte ji? Snídaně se dá...
Celý článek

ODPOČIŇTE SI V HORSKÉM WELLNESS

Předvánoční stres a honička v práci při závěru roku se mohou zásadně podepsat na vaší energii, kráse, ale také duševní pohodě. Jak to všechno vrátit...
Celý článek

MINT: PRAGUE FASHION MARKET 20

MINT: Prague Fashion Market oslaví své výročí na prestižní adrese v centru Prahy. Kampus Hybernská, to jsou úžasné multifunkční prostory vzdálené...
Celý článek

PEUGEOT 5008 V NOVÉM

Model Peugeot 5008 prošel generační obměnou a výsledkem je auto, které může mít v garáži menší či větší rodina. Dobrou službu ale prokáže...
Celý článek

ZNAČKA FJÄLLRAVEN PŘEDSTAVILA ZIMNÍ KOLEKCI

Nová kolekce Bergtagen značky Fjällraven, jež je určena pro život nad hranicí lesa, v sobě kombinuje tradici a moderní inovace. Všechny vrstvy...
Celý článek

VĚTRNÍKOVÝ DORT - RECEPT

Léto je jako stvořené pro oslavy všeho druhu. Proč se neblýsknout před známými originálním dortem, který v obchodě běžně nekoupíte? Větrníkový dort ohromí nejen oslavence! S naším receptem se určitě podaří.

Recept je cca na 16 porcí

Doba přípravy: asi 80 minut

Doba pečení: asi 20 + 20 minut

Přísady:

Na ovocnou náplň:

• brusinkový kompot (hmotnost po odkapání asi 120 g) • mangový kompot (hmotnost po odkapání asi 230 g) • 2 bal. Dort. želé červeného Dr.Oetker • 3 zarovnané lžíce cukru • 250 ml vody

Na krém: • 2 plátky Želatiny v plátcích Dr.Oetker • 1 lžíce vody • 1 balíček Zlatého klasu Dr.Oetker • 400 ml mléka • 2 zarovnané lžíce cukru • 250 ml smetany ke šlehání • 1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker

Na křehké těsto: • 250 g hladké mouky • 75 g cukru • 1 bal. Vanilínového cukru Dr.Oetker • 200 g změklého másla nebo margarínu

Na odpalované těsto: • 125 ml vody • 75 g másla nebo margarínu • 75 g hladké mouky • špetka soli, 2 vejce

Na ozdobení: • 1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker • 1 zarovnaná lžíce moučkového cukru

Příprava:

Ovoce necháme na sítku odkapat. Želé připravíme s cukrem podle návodu na obalu, ale jen s 250 ml vody. Ovoce vmícháme do želé a necháme vychladnout.

Želatinu necháme nabobtnat s vodou podle návodu na obalu. Zlatý klas uvaříme s mlékem a cukrem podle návodu na obalu. Vymačkané plátky želatiny rozpustíme v horkém Zlatém klasu a za občasného míchání necháme vychladnout.

V míse smícháme mouku s cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme máslo nebo margarín a ručně vypracujeme dohladka. Na dno vymazané formy naneseme 2/3 těsta. Ze zbylého těsta vytvarujeme okraj vysoký asi 2 cm. Na několika místech pomocí vidličky propíchneme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200°C

Horkovzdušná trouba: 180°C

Plynová trouba: stupeň 4

Doba pečení: asi 20 minut

Korpus necháme vychladnout. Poté ho uvolníme z formy a položíme na podnos.

V kastrůlku svaříme vodu s máslem nebo margarínem. Přidáme mouku se solí a vařečkou vymícháme dohladka tak, aby se nelepilo na okraj kastrůlku. Těsto vložíme do mísy. Přidáme vejce a šlehačem vyšleháme dohladka. Na vymazaný plech pomocí dvou kávových lžiček vytvoříme asi 25 hromádek o velikosti vlašského ořechu. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při stejné teplotě asi 20 minut (prvních 15 minut troubu neotvíráme!) Větrníčky necháme vychladnout.

Smetanu se Smeta-fixem vyšleháme do tuha. Vychladlý Zlatý klas vyšleháme a zlehka vmícháme šlehačku. Krém naneseme do cukrářského sáčku a pomocí trubičky vytvoříme do dna větrníků otvor a naplníme je krémem. Ovocnou náplň naneseme na korpus a potřeme zbytkem krému. Na povrch naneseme naplněné větrníčky a dozdobíme polevou rozpuštěnou podle návodu na obalu.

Dort uložíme asi na 2 hodiny do chladničky a před podáváním pocukrujeme.

GALERIE

Galerie


Autor: editor
Vloženo: 10.7.17

MERUŇKOVÝ KOLÁČ

Letní klasika – meruňkový koláč – nemusí být jen z kynutého těsta. V téhle variantě ho upečete rychleji, a také vám vydrží mnohem déle křehký. Ale...
Celý článek

MAGGI VÁNOČNÍ RECEPTOVÁ SOUTĚŽ

Vánoce jsou za dveřmi a mnohé z nás čeká příprava svátečního menu. Nejen Štědrý den, ale i další vánoční svátky chceme prožít s rodinou,...
Celý článek

ŠARLOTA NEMUSÍ BÝT JEN KRÁSNÁ SLEČNA. UPEČTE SI JI DOMA!

Kdo z nás by neznal a někdy neochutnal puding. Teplý s piškotky, vychlazený s ovocem. Vděčné řešení pro bezradnou hospodyňku u poloprázdné ledničky,...
Celý článek

KUCHAŘ POHLREICH PŘITVRDÍ

Kulinářská hvězda z televizního pořadu Ano, šéfe! Zdeněk Pohlreich (52) teď připravuje pokračování svého úspěšného pořadu. Majitelům restaurací se...
Celý článek

OSLAVTE DEN SV. PATRIKA IRSKOU TRADICÍ

FESTIVAL EVOLUTION ZAČÍNÁ 23. BŘEZNA 2018

JAK BÝT KRÁSNÁ NA FOTKÁCH?

Irové oslavují den svatého Patrika několikadenním...
Celý článek

Přijďte si užít báječný víkend na Festival Evolution,...
Celý článek

Na to, abyste vypadala na fotkách skvěle,...
Celý článek