Mnoho en po pořízení myčky zaívá lehké rozčarování. Myčka nemyje, tak jak si představovaly, nádobí je zaedlé, příbory rezaví a na talířích zůstávají zbytky jídla. Pokud se vám tyto nepříjemnosti dějí, věřte, e to není důvod nad myčkou lámat hůl. Větinou stačí jen dodrovat určitá pravidla, změnit postup při mytí, zkrátka naučit se myčku správně pouívat a osvojit si určité triky.
Uvidíte, e kdy si k sobě s myčkou najdete cestu, doceníte ji jako nenahraditelného pomocníka. Jak tedy bojovat s neduhy nádobí mytého v myčce?
Typická výtka vůči myčkám je, e tupí kuchyňské noe. Tento negativní jev ovem není zaviněn myčkou samotnou, ale vlhkostí. Pokud noe dáváte do myčky několik dní nebo hodin před tím, ne ji zapnete a následně je tam i dlouho necháte, vlhké prostředí se skutečně negativně projeví na ostrosti.
Řeení je nasnadě, noe vkládejte do myčky, a kdy je plná, těsně předtím, ne ji zapnete. Po skončení mycího programu je zase co nejdříve vyndejte. Tak si zachovají noe svou ostrost po standardně dlouho dobu.
Myjete talíře, jetě ne je dáte do myčky, protoe máte pocit, e jinak nejsou čisté? Zbytečně. Myčka si poradí i se zaschlými zbytky jídla, stačí, kdy chytře vyuijete vechny její programy. Pokud víte, e na vai myčku číhá při mytí obtíný úkol, puste napřed program oplachování studenou vodou. Je to mnohem ekonomičtějí a účinnějí, ne kdy talíře oplachujete jen v ruce a máte jistotu, e nádobí bude naprosto čisté.
Pokud se vám po té, co do vaí domácnosti přibyla myčka, začaly objevovat rezavé fleky na příborech, zřejmě je do myčky nevhodně skládáte. Příbory umísujte zásadně do pro ně určeného koíčku tak, aby se při mytí vzájemně nedotýkaly. Díky tomu si vae příbory zachovají lesk a nebudou rezavět.
Tady je rada jednoduchá. Pokud vám po delím pouívání myčky začaly ednout skleničky a sklo obecně, stačí do myčky doplnit sůl. I kdy větina myček má indikátor mnoství soli, ne vdy se na něj můete stoprocentně spolehnout. Proto ji raději doplňujte dle citu a výsledků mytí.
Autor: editor
Vloeno: 13.4.12
Léto je jako stvořené pro oslavy veho druhu. Proč se
neblýsknout před známými originálním dortem, který v obchodě běně
nekoupíte? Větrníkový dort...
Celý článek
Vánoce jsou za dveřmi a mnohé z nás čeká příprava
svátečního menu. Nejen tědrý den, ale i dalí vánoční svátky
chceme proít s rodinou,...
Celý článek
Kdo z nás by neznal a někdy neochutnal puding. Teplý
s pikotky, vychlazený s ovocem. Vděčné řeení pro bezradnou
hospodyňku u poloprázdné ledničky,...
Celý článek
Kulinářská hvězda z televizního pořadu Ano, éfe! Zdeněk
Pohlreich (52) teď připravuje pokračování svého úspěného pořadu.
Majitelům restaurací se...
Celý článek