Letní klasika meruňkový koláč nemusí být jen z kynutého těsta. V téhle variantě ho upečete rychleji, a také vám vydrí mnohem déle křehký. Ale je tak dobrý, e ho moná sníte rychleji, ne stihne vychladnout.
Recept nám prozradila Jana Ferenčíková z Nebespán café & apartments v Kaperských horách.
Ingredience na těsto: 250g polohrubé mouky, 125g moučkového cukru, 125g másla, 1 vejce, petka soli, citronová kůra
Tvarohová náplň: 500g plnotučného tvarohu, 150g moučkového cukru, 2 loutky, 1 vanilkový pudink, meruňky
Drobenka: 80g polohrubé mouky, 60g cukru krupice, 50g másla
Autor: editor
Vloeno: 6.4.17
Léto je jako stvořené pro oslavy veho druhu. Proč se
neblýsknout před známými originálním dortem, který v obchodě běně
nekoupíte? Větrníkový dort...
Celý článek
Vánoce jsou za dveřmi a mnohé z nás čeká příprava
svátečního menu. Nejen tědrý den, ale i dalí vánoční svátky
chceme proít s rodinou,...
Celý článek
Kdo z nás by neznal a někdy neochutnal puding. Teplý
s pikotky, vychlazený s ovocem. Vděčné řeení pro bezradnou
hospodyňku u poloprázdné ledničky,...
Celý článek
Kulinářská hvězda z televizního pořadu Ano, éfe! Zdeněk
Pohlreich (52) teď připravuje pokračování svého úspěného pořadu.
Majitelům restaurací se...
Celý článek