Letní klasika – meruňkový koláč – nemusí být jen z kynutého těsta. V téhle variantě ho upečete rychleji, a také vám vydrží mnohem déle křehký. Ale je tak dobrý, že ho možná sníte rychleji, než stihne vychladnout.
Recept nám prozradila Jana Ferenčíková z Nebespán café & apartments v Kašperských horách.
Ingredience na těsto: 250g polohrubé mouky, 125g moučkového cukru, 125g másla, 1 vejce, špetka soli, citronová kůra
Tvarohová náplň: 500g plnotučného tvarohu, 150g moučkového cukru, 2 žloutky, 1 vanilkový pudink, meruňky
Drobenka: 80g polohrubé mouky, 60g cukru krupice, 50g másla
Autor: editor
Vloženo: 6.4.17
Léto je jako stvořené pro oslavy všeho druhu. Proč se
neblýsknout před známými originálním dortem, který v obchodě běžně
nekoupíte? Větrníkový dort...
Celý článek
Vánoce jsou za dveřmi a mnohé z nás čeká příprava
svátečního menu. Nejen Štědrý den, ale i další vánoční svátky
chceme prožít s rodinou,...
Celý článek
Kdo z nás by neznal a někdy neochutnal puding. Teplý
s piškotky, vychlazený s ovocem. Vděčné řešení pro bezradnou
hospodyňku u poloprázdné ledničky,...
Celý článek
Kulinářská hvězda z televizního pořadu Ano, šéfe! Zdeněk
Pohlreich (52) teď připravuje pokračování svého úspěšného pořadu.
Majitelům restaurací se...
Celý článek