Snídaně je základem naí fyzické i duevní kondice, měla by toti dodat přiblině čtvrtinu denní potřeby energie. Nestíháte ji? Snídaně se dá připravit velmi rychle a snadno, to vám potvrdí i rodina Jahodova, která stojí za vznikem snídaňových müsli směsí Emco.
Snídaně by měla tvořit 20 a 25 % denního přísunu energie. Po noční pauze organismus strádá a tento nedostatek je třeba vyrovnat právě snídaní s dostatkem ivin, aby se opět doplnila zásoba energie. I během noci toti tělo pracuje udruje v činnosti vnitřní orgány, tělesnou teplotu, srdeční akce. Děti spotřebovávají jetě více energie, protoe jsou ve vývinu a rostou. Den bychom tedy měli nastartovat stravou bohatou na pomalé cukry, bílkoviny a tuky. Kombinace potravin obsahujících tyto iviny by měla být promylena tak, aby sacharidy tvořily zhruba 50 a 55 %, tuky 25 a 30 % a bílkoviny přiblině 10 a 15 %.
Průzkumy ohledně důleitosti příjmu energie z jídla u dětí se shodují, e snídaně a svačiny jsou v rámci dne velmi důleité. Dokazují, e děti, které pravidelně svačí, mají více energie, jsou méně nepozorné, unavené, lépe se soustředí a mají tudí lepí studijní výsledky. Také se ji ví, e dopolední svačina by měla tvořit zhruba 15 % z celkového denního příjmu energie, ta odpolední pak procent 10. Neméně důleitý je tento příjem energie i pro dospělé.
Převedeme-li svačinu do nutričních hodnot, měla by se pohybovat od 400 do 700 KJ a zcela určitě by měla zahrnovat alespoň kousek ovoce či zeleniny. Ne vdy je vak toto moné dodret. Výbornou alternativou tak mohou být produkty, které obsahují ovoce suené. Z časových důvodů také není vdy moné připravit si snídani nebo svačinu čerstvou. V takovou chvíli je dobré mít po ruce, někde v zásobě trvanlivé produkty například mysli tyčinky, celozrnné nebo ovesné suenky či ořechy. To, e snídaně a svačina jsou jako energetický příjem v rámci dne velmi důleité, si uvědomujeme ji dlouho. V dnení zrychlené době vak přemýlet nad sloením kadého jídla, je téměř nemoné. Proto jsou nae výrobky koncipovány tak, aby vdy nabídly zdravějí, a hlavně chutnou alternativu, říká Martin Jahoda, marketingový ředitel české rodinné firmy EMCO, která se ji 26 let specializuje na výrobu zdravých ovesných výrobků.
Hledáte-li ideální snídani, chutný mix kakaových křupavých kousků vás určitě donutí i na pár minut zvolnit, ne se vrhnete plně do práce. Nově v Mysli najdete o 50 % více kakaa a kousky mléčné čokolády navíc. Co v něm vak nenajdete určitě, je palmový olej, barviva a konzervanty. Vychutnejte si je ve spojení s mlékem, jogurtem, anebo jen tak samotné.
Autor: editor
Vloeno: 1.12.17
Sezení s nohou přes nohu můe být závaným prohřekem
proti etiketě, zvlá kdy se pohybujete ve společnosti velmi významných
lidí. Kromě toho, e...
Celý článek
Vude se dnes mluví o superpotravinách. Víte, co to vlastně je?
A proč nám můe prospět raw food? Nebo jak si připravíme smoothies?
Více se dozvíte...
Celý článek
Sehnat čerstvé bylinky dnes není velký problém, prodávají se
v květináčích i ve svazcích. Nejčerstvějí přísun kuchyňských
bylinek vám ale zajistí...
Celý článek
U počítače si musíte dávat pozor na oči, při dlouhém sezení
přetěujete svaly, klimatizace způsobuje nachlazení nebo vysuuje
pokoku. Vypadá to...
Celý článek