Mnoho žen po pořízení myčky zažívá lehké rozčarování. Myčka nemyje, tak jak si představovaly, nádobí je zašedlé, příbory rezaví a na talířích zůstávají zbytky jídla. Pokud se vám tyto nepříjemnosti dějí, věřte, že to není důvod nad myčkou lámat hůl. Většinou stačí jen dodržovat určitá pravidla, změnit postup při mytí, zkrátka naučit se myčku správně používat a osvojit si určité triky.
Uvidíte, že když si k sobě s myčkou najdete cestu, doceníte ji jako nenahraditelného pomocníka. Jak tedy bojovat s neduhy nádobí mytého v myčce?
Typická výtka vůči myčkám je, že tupí kuchyňské nože. Tento negativní jev ovšem není zaviněn myčkou samotnou, ale vlhkostí. Pokud nože dáváte do myčky několik dní nebo hodin před tím, než ji zapnete a následně je tam i dlouho necháte, vlhké prostředí se skutečně negativně projeví na ostrosti.
Řešení je nasnadě, nože vkládejte do myčky, až když je plná, těsně předtím, než ji zapnete. Po skončení mycího programu je zase co nejdříve vyndejte. Tak si zachovají nože svou ostrost po standardně dlouho dobu.
Myjete talíře, ještě než je dáte do myčky, protože máte pocit, že jinak nejsou čisté? Zbytečně. Myčka si poradí i se zaschlými zbytky jídla, stačí, když chytře využijete všechny její programy. Pokud víte, že na vaši myčku číhá při mytí obtížný úkol, pusťte napřed program oplachování studenou vodou. Je to mnohem ekonomičtější a účinnější, než když talíře oplachujete jen v ruce a máte jistotu, že nádobí bude naprosto čisté.
Pokud se vám po té, co do vaší domácnosti přibyla myčka, začaly objevovat rezavé fleky na příborech, zřejmě je do myčky nevhodně skládáte. Příbory umísťujte zásadně do pro ně určeného košíčku tak, aby se při mytí vzájemně nedotýkaly. Díky tomu si vaše příbory zachovají lesk a nebudou rezavět.
Tady je rada jednoduchá. Pokud vám po delším používání myčky začaly šednout skleničky a sklo obecně, stačí do myčky doplnit sůl. I když většina myček má indikátor množství soli, ne vždy se na něj můžete stoprocentně spolehnout. Proto ji raději doplňujte dle citu a výsledků mytí.
Autor: editor
Vloženo: 13.4.12
Léto je jako stvořené pro oslavy všeho druhu. Proč se
neblýsknout před známými originálním dortem, který v obchodě běžně
nekoupíte? Větrníkový dort...
Celý článek
Vánoce jsou za dveřmi a mnohé z nás čeká příprava
svátečního menu. Nejen Štědrý den, ale i další vánoční svátky
chceme prožít s rodinou,...
Celý článek
Kdo z nás by neznal a někdy neochutnal puding. Teplý
s piškotky, vychlazený s ovocem. Vděčné řešení pro bezradnou
hospodyňku u poloprázdné ledničky,...
Celý článek
Kulinářská hvězda z televizního pořadu Ano, šéfe! Zdeněk
Pohlreich (52) teď připravuje pokračování svého úspěšného pořadu.
Majitelům restaurací se...
Celý článek