Facebook
HLEDÁNÍ               DNES JE 20.8.2019
ZAREGISTRUJTE SE    |    ZAPOMNĚLA JSTE HESLO ?

JMÉNO         HESLO  

DÍKY REGISTRACI ZÍSKÁTE MOŽNOST PŘISPÍVAT DO DISKUZÍ A POKLÁDAT OTÁZKY V PORADNÁCH
Elektronické Miminko zakoupíte zde
Elektronické Auto4drive zakoupíte zde

JAK DOCÍLIT FYZICKÉ I DUŠEVNÍ POHODY? ODPOVĚĎ NABÍZÍ FESTIVAL EVOLUTION

Zná to každá žena. Občas se prostě necítíme ve své kůži a ve většině případů za to můžou hormony, přemíra stresu nebo jen nedostatek spánku či...
Celý článek

HRUŠKOVÝ DORTÍK ZPESTŘÍ NEDĚLNÍ STŮL

Hrušky patří k sezónnímu ovoci, které dlouho nevydrží. I když v průběhu roku zásobují naše obchody dovozci plodů z teplých krajů, nejlépe chutnají čerstvé hrušky z vlastní sklizně. Proč je nevyužít ke zpestření nedělního oběda a nepřipravit zákusek s hruškami.

Přísady:

Na těsto: • 225 g hladké mouky

• 100 g moučkového cukru

• 1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker

• 1/2 kávové lžičky mleté skořice

• 1 vejce

• 125 g másla nebo margarínu

• 400 g oloupaných hrušek, nakrájených na měsíčky

Na náplň: • 500 g měkkého tvarohu

• 1 kávovou lžičku nastrouhané citrónové kúry z chemicky neošetřeného citrónu

• 1 balíček Pudingu Originál Dr.Oetker s vanilkovou příchutí

• 3 zarovnané polévkové lžíce cukru

• 3 vejce

Na polevu: • 1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker

Ještě potřebujeme: • dortovou formu o průměru 26 cm

• váleček

Příprava: V míse ručně prohněteme suroviny na těsto a vyklopíme na pomoučený vál. Vypracujeme hladké těsto. Ze 2/3 těsta vyválíme kulatý plát a vyložíme jím vymazané dno dortové formy (průměr 26 cm). Ze zbylého těsta vyválíme váleček, který přiložíme na těsto po obvodu formy a vytvarujeme asi 3–4 cm vysoký okraj.

Suroviny na náplň dobře promícháme nebo krátce vyšleháme elektrickým ručním šlehačem. Stejnoměrně nalijeme na těsto. Náplň poklademe hruškami. Pečeme v předehřáté troubě, v elektrické na 180 stupňů (horkovzdušná 160), v plynové na stupeň 3. Doba pečení: asi 65 minut

Po upečení necháme zcela vychladnout.

Ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě rozpustíme čokoládovou polevu. Polevu nalijeme na studený dort a opatrně rozetřeme. Dort uložíme asi na 3 hodiny do chladničky ztuhnout. Poté pomocí nože odstraníme okraj formy, dort nakrájíme na porce a servírujeme.


Autor: editor
Vloženo: 31.7.09

VĚTRNÍKOVÝ DORT - RECEPT

Léto je jako stvořené pro oslavy všeho druhu. Proč se neblýsknout před známými originálním dortem, který v obchodě běžně nekoupíte? Větrníkový dort...
Celý článek

MYTÍ NÁDOBÍ V MYČCE: TIPY A TRIKY PRO LEPŠÍ VÝSLEDEK

Mnoho žen po pořízení myčky zažívá lehké rozčarování. Myčka nemyje, tak jak si představovaly, nádobí je zašedlé, příbory rezaví a na talířích...
Celý článek

MAGGI VÁNOČNÍ RECEPTOVÁ SOUTĚŽ

Vánoce jsou za dveřmi a mnohé z nás čeká příprava svátečního menu. Nejen Štědrý den, ale i další vánoční svátky chceme prožít s rodinou,...
Celý článek

ŠARLOTA NEMUSÍ BÝT JEN KRÁSNÁ SLEČNA. UPEČTE SI JI DOMA!

Kdo z nás by neznal a někdy neochutnal puding. Teplý s piškotky, vychlazený s ovocem. Vděčné řešení pro bezradnou hospodyňku u poloprázdné ledničky,...
Celý článek