O víkendu již jistě mnozí z nás dostali chuť na letní grilování. Měli bychom však dodržet některé důležité zásady, jako je teplota dřevěného uhlí na grilování (má doutnat, ne hořet), použití podložky pod grilovaným pokrmem (aby tuk z pokrmu nekapal do ohně a nevznikaly tak škodlivé zplodiny) a dostatečné propečení masa, zejména kuřecí (hrozí riziko nákazy salmonelózou).
Suroviny pro 4 osoby:
250 g mozzarely 400 g cukety 300 g koktejlových rajčat 2 snítky rozmarýnu Meggle bylinkové máslo v tubě sůl a pepř
Příprava: Mozzarelu necháme okapat a nakrájíme ji na plátky. Cuketu očistíme a také ji nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a rozkrojíme. Z rozmarýny otrháme lístečky. Natrháme 8 pruhů alobalu (každý široký cca 20 cm) a zformujeme do hnízdeček, do kterých uložíme cukety, rajčata, mozarelu, posypeme lístky rozmarýny, podle chuti osolíme a opepříme a nakonec nastříkáme Meggle bylinkové máslo. Hnízdečka rozložíme na horký gril a pečeme cca 10–12 minut.
Vloženo: 19.5.08
Léto je jako stvořené pro oslavy všeho druhu. Proč se
neblýsknout před známými originálním dortem, který v obchodě běžně
nekoupíte? Větrníkový dort...
Celý článek
Mnoho žen po pořízení myčky zažívá lehké rozčarování.
Myčka nemyje, tak jak si představovaly, nádobí je zašedlé, příbory
rezaví a na talířích...
Celý článek
Vánoce jsou za dveřmi a mnohé z nás čeká příprava
svátečního menu. Nejen Štědrý den, ale i další vánoční svátky
chceme prožít s rodinou,...
Celý článek
Kdo z nás by neznal a někdy neochutnal puding. Teplý
s piškotky, vychlazený s ovocem. Vděčné řešení pro bezradnou
hospodyňku u poloprázdné ledničky,...
Celý článek