Facebook
HLEDÁNÍ               DNES JE 20.8.2019
ZAREGISTRUJTE SE    |    ZAPOMNĚLA JSTE HESLO ?

JMÉNO         HESLO  

DÍKY REGISTRACI ZÍSKÁTE MOŽNOST PŘISPÍVAT DO DISKUZÍ A POKLÁDAT OTÁZKY V PORADNÁCH
Elektronické Miminko zakoupíte zde
Elektronické Auto4drive zakoupíte zde

JAK DOCÍLIT FYZICKÉ I DUŠEVNÍ POHODY? ODPOVĚĎ NABÍZÍ FESTIVAL EVOLUTION

Zná to každá žena. Občas se prostě necítíme ve své kůži a ve většině případů za to můžou hormony, přemíra stresu nebo jen nedostatek spánku či...
Celý článek

RECEPTY NA ZMRZLINOVÉ DEZERTY

Chcete-li si připravit moučník pro hosty pár dní předem, není nic jednoduššího, než si připravit zmrzlinový dezert. Několik dní ho v mrazničce bez problémů uchováte a podle venkovní teploty ho necháte před podáváním při pokojové teplotě delší či kratší dobu. Ovšem alespoň půl hodinky to musí být vždycky, protože jinak by host moučník nemohl lžičkou vůbec jíst. Zmrzlinový dezert je originální změnou, kterou vaši hosté určitě ocení.

Malinová roláda

Potřebujete:

100 g polohrubé mouky 120 g pískového cukru 15 g kakaa 4 vejce 300 ml malinové zmrzliny 300 ml vanilkové zmrzliny

Příprava

V míse smíchejte mouku, cukr a kakao. V jiné míse si ušlehejte vejce a potom pomalu přimíchávejte mouku s cukrem a kakaem. Na plech si rozprostřete papír na pečení a rovnoměrně na něj rozetřete těsto. Upečte v troubě předehřáté na 220 stupňů, pečte nejdéle 10 minut, aby nebylo těsto přesušené. Připravte si vypranou suchou utěrku, kterou posypejte kakaem. Plát těsta překlopte na utěrku a opatrně stáhněte papír na pečení. Pomocí utěrky plát zarolujte a nechte vychladnout. Obě zmrzliny nechte trochu povolit, abyste je mohli mazat na roládu. Vychladlé těsto rozbalte a pomažte jednu polovinu vanilkovou a druhou polovinu malinovou zmrzlinou. Začněte roládu stáčet od konce s vanilkovou zmrzlinou a celou ji zarolujte. Zabalte ji do alobalu a nechte alespoň 2 hodiny v mrazničce.

Zmrzlinové ovocné košíčky

Potřebujete:

300 ml bílého jogurtu 1,5 lžíce medu citrónovou kůru 150 g čerstvého ovoce různých druhů na ozdobu list máty, meduňky, jahody či borůvky

Příprava

Jogurt dejte do mísy, přidejte med a citrónovou kůru a důkladně našlehejte. Asi polovinu ovoce nakrájeného nadrobno vmíchejte do směsi. Připravte si asi 8 papírových košíčků na pečení a rozdělte do nich jogurtovou směs. Navrchu je ozdobte zbývajícím ovocem. Košíčky nechte zmrazit alespoň tři hodiny, před podáváním je nechte asi 15 minut povolit při pokojové teplotě. Nevynechávejte v přísadách med, ten je důležitý pro stejnoměrnou konzistenci zmražené hmoty, bez ledových krystalků.


Vloženo: 6.5.08

VĚTRNÍKOVÝ DORT - RECEPT

Léto je jako stvořené pro oslavy všeho druhu. Proč se neblýsknout před známými originálním dortem, který v obchodě běžně nekoupíte? Větrníkový dort...
Celý článek

MYTÍ NÁDOBÍ V MYČCE: TIPY A TRIKY PRO LEPŠÍ VÝSLEDEK

Mnoho žen po pořízení myčky zažívá lehké rozčarování. Myčka nemyje, tak jak si představovaly, nádobí je zašedlé, příbory rezaví a na talířích...
Celý článek

MAGGI VÁNOČNÍ RECEPTOVÁ SOUTĚŽ

Vánoce jsou za dveřmi a mnohé z nás čeká příprava svátečního menu. Nejen Štědrý den, ale i další vánoční svátky chceme prožít s rodinou,...
Celý článek

ŠARLOTA NEMUSÍ BÝT JEN KRÁSNÁ SLEČNA. UPEČTE SI JI DOMA!

Kdo z nás by neznal a někdy neochutnal puding. Teplý s piškotky, vychlazený s ovocem. Vděčné řešení pro bezradnou hospodyňku u poloprázdné ledničky,...
Celý článek