Facebook
HLEDÁNÍ               DNES JE 26.5.2019
ZAREGISTRUJTE SE    |    ZAPOMNĚLA JSTE HESLO ?

JMÉNO         HESLO  

DÍKY REGISTRACI ZÍSKÁTE MOŽNOST PŘISPÍVAT DO DISKUZÍ A POKLÁDAT OTÁZKY V PORADNÁCH
Elektronické Miminko zakoupíte zde
Elektronické Auto4drive zakoupíte zde

JAK DOCÍLIT FYZICKÉ I DUŠEVNÍ POHODY? ODPOVĚĎ NABÍZÍ FESTIVAL EVOLUTION

Zná to každá žena. Občas se prostě necítíme ve své kůži a ve většině případů za to můžou hormony, přemíra stresu nebo jen nedostatek spánku či...
Celý článek

ZAČÍNÁ SEZÓNA JAHOD!

Jahody patří mezi oblíbené letní plody. Bylinkáři vám řeknou, že příznivě působí při léčbě dny, cukrovky, revmatismu a chudokrevnosti, jsou výborné proti žlučovým, ledvinovým a močovým kaménkům, ale i na posílení srdce a nervů. Patří také k výrazným alergenům a pokud to s jejich konzumací přeženete, může se tato přecitlivělost projevit svědivou vyrážkou – kopřivkou. Proto doporučujeme podávat jahody s mlékem, jogurtem, či jako součást jiných sladkých pokrmů. Zkuste třeba italskou specialitu – panna cottu.

Italská panna cotta

Dezert panna cotta, původem z kraje Emilia Romagna, patří oprávněně k chloubám italské kuchyně. Lahodný kopeček bílé, žluté či růžové barvy (podle příchuti) je tak jemný, že se vám bude na jazyku jen rozplývat a sám klouzat do krku. Recept na panna cottu nevypadá složitě a můžete ji připravit předem a uložit do chladničky. Základní recept je na panna cottu bez příchuti, můžete ale přidat trošku šťávy z jahod či pomerančů. V tom případě ji ale musíte přimíchávat velmi opatrně, aby se smetana v dezertu nesrazila. Velmi pěkně vypadá panna cotta servírovaná na plátcích jahod a ozdobená mátovými lístky, můžete použít i lístky meduňky, která dodá dezertu citrónovou vůni. Máta zase svou příjemnou mentolovou vůní dezert osvěží.

K přípravě potřebujete:

300 ml smetany ke šlehání 50 g moučkového cukru

vanilkový lusk špetku mleté skořice lžíci bílého rumu 6 plátků želatiny

na ozdobu mátové nebo meduňkové lístky

Příprava

Smetanu dejte do kastrolu, přidejte cukr a vanilkový lusk a přiveďte k varu. Nechte povařit čtvrt hodiny na mírném ohni, stále míchejte. Cukr jemně zkaramelizuje, ale nesmí zhořknout a smetana se nesmí připálit, dezert by měl potom nahořklou chuť. Vanilkový lusk vyjmeme ze smetany a dřeň naškrábeme do smetany. Mezitím si namočíme želatinu do studené vody a necháme ji nabobtnat. Potom ji vymačkáme a vložíme do smetany. Necháme ji rozpustit za stálého míchání. Přidáme rum a skořici a opět dobře mícháme. Formičky tvaru „velkého panáka“ vypláchneme studenou vodou (můžeme použít i kelímek od jogurtu) a nalijeme do nich dezert. Necháme ztuhnout v ledničce alespoň tři hodiny.

Před podáváním si připravíme na každý talířek „podklad“ z jahod nakrájených na plátky a na ně vyklopíme panna cottu. Ozdobíme mátovými či meduňkovými lístky a podáváme. Nepůjde-li vám dezert vyklopit, obalte formičku na chvíli utěrkou namočenou v horké vodě.


Vloženo: 1.5.08

VĚTRNÍKOVÝ DORT - RECEPT

Léto je jako stvořené pro oslavy všeho druhu. Proč se neblýsknout před známými originálním dortem, který v obchodě běžně nekoupíte? Větrníkový dort...
Celý článek

MYTÍ NÁDOBÍ V MYČCE: TIPY A TRIKY PRO LEPŠÍ VÝSLEDEK

Mnoho žen po pořízení myčky zažívá lehké rozčarování. Myčka nemyje, tak jak si představovaly, nádobí je zašedlé, příbory rezaví a na talířích...
Celý článek

MAGGI VÁNOČNÍ RECEPTOVÁ SOUTĚŽ

Vánoce jsou za dveřmi a mnohé z nás čeká příprava svátečního menu. Nejen Štědrý den, ale i další vánoční svátky chceme prožít s rodinou,...
Celý článek

ŠARLOTA NEMUSÍ BÝT JEN KRÁSNÁ SLEČNA. UPEČTE SI JI DOMA!

Kdo z nás by neznal a někdy neochutnal puding. Teplý s piškotky, vychlazený s ovocem. Vděčné řešení pro bezradnou hospodyňku u poloprázdné ledničky,...
Celý článek